Kooijman og DINO i top 5 ved Tysk Mesterskab

DINO fabriksteamet deltog med 3 kørere ved første afdeling af Tysk Mesterskab (DSKM og DJKM) i Wackersdorf. Hollandske Finn Kooijman var bedste DINO kørere,  da han tog en 4. plads i første finale. Han er nu nr. 10 i det samlede mesterskab.

umbraco.MacroEngines.PropertyResult

Finn Kooijman (#209) gjorde det godt i hans første race for DINO Racing.

Skiftende vejr og hård konkurrence med 51 KZ2 kørere og 25 KF Junior kørere til første afdeling af Tysk Mesterskab i Wackersdorf

KZ2 klassen i det tyske mesterskab (DSKM - Deutche Schalt Kart Meisterschaft) er rigtig hård, med 51 deltagere og mange internationale top-navne på startlisten. Også i Junior klassen er konkurrencen hård, selvom der her kun er 25 deltagere.

Mesterskabet afholdes over 5 afdelinger:

  • 1-3. maj i Wackersdorf
  • 12-14. juni i Genk
  • 1-2. august i Ampfing
  • 4-6. september i Oschersleben
  • 2-4. oktober i Kerpen

DINO Racing havde 3 kørere med til første afdeling af det tyske mesterskab i Wackersdorf: Finn Kooijman fra Holland og Jonas Hansen fra Danmark i KZ2 og Kaj Schubert fra Tyskland / Danmark i KF Junior.

Løbet startede med officiel træning fredag, hvor det regnede det meste af dagen. Lørdag var der warm-up, tidtagning og to kvalifikationsheat for alle kørerne. Til lørdagens warm-up var banen stadig våd, men ellers holdt det tørt hele lørdagen, så banen blev bedre og bedre som dagen gik.

Søndag var der warm-up, opsamlingsheat for de 23 KZ2 kørere, som ikke kvalificerede sig direkte til finalerne, og så to selvstændige finaler for de 34 bedste i hver klasse (DKSM - KZ2, DKM - KF og KJKM - KF Junior). Helt frem til de sidste finaler skulle køres om søndagen var banen våd, men alle de sidste finaler blev kørt på tør / næsten tør bane. 

Finn Kooijman var bedste DINO kører fra start til slut, og kun et uheld i sidste finale forhindrede ham i at få to top-5 placeringer

Kooijman startede med P10 i både tidtagning og de to indledende heats. Dermed kunne han gå direkte til søndagens første finale med en startplacering som nr. 12. I første finale var alle på regndæk, men under finalen tørrede banen så meget op, at omgangstiderne blev ca. 8 sek. hurtigere i løbet af finalen. Det gav ret svære betingelser for alle, men Kooijman gjorde det rigtig godt og sluttede finalen med en 4. plads.

Med pokaler til de 5 første i hver af de to finaler, kunne Kooijman indkassere sin første pokal for DINO Racing - plus  16 gode mesterkabspoint.

I den sidste finale var banen nu blevet helt tør, så alle var på slicks igen. Kooijman fik en god start og efter nogle få omgange var han på P3, men var stadig i tæt kamp om pladserne fra nr. 3-6. Med omkring 6 omgange igen var han på P6 men stadig inde i kampen om plads 3-6. Da de to forankørende stødte sammen i kampen om 4-5. pladsen kunne Kooijman ikke undgå at ramme den bageste af dem. Alle beholdt deres pladser, men Kooijmans ratkåbe var desværre blevet slået løs så han måtte at udgå af finalen. 

Erwin -van -veen -dkm 1-720

Ovenfor er Kooijmans mekaniker, hollænderen Erwin Van Veen, i gang med at klargøre Kooijman's TM motor til et race. Van Veen er en meget erfaren gokartmekaniker, der også har arbejdet for TM motorfabrikken gennem mange år.

Finnkooijman 2-dkm 1-720

Her er Kooijman ved sin kart før et race. Med hans uheld i 2. finale mistede han desværre ikke kun chancen for endnu en top-5 placering, men også en masse mesterskabspoint.

Kooijman er nu nr. 10 i det samlede mesterskab, og med 4 afdelinger tilbage er han helt sikkert stadig med i kampen om top-placeringer. 

Jonas Hansen kom med to podiepladser i bagagen fra de første afdelinger af Dansk Super Kart i København, men han fandt aldrig rigtig rytmen i Wackersdorf

Hansen er ellers vant til at kæmpe med om top-placeringerne, og har også tidligere gjort det godt i Wackersdorf. I tidtagningen måtte han nøjes med en placering som nr. 32 i det 51 mand store felt. Det gav ham en plads i startrække 9 til de to indledende heats - og dermed midt i de værste placeringskampe.

Han klarede sig fornuftigt gennem heatene, og kom direkte til finalerne som nr. 27. Første finale kom han ind som nr. 17, men indkasserede efterfølgende en 5 sek. tidsstraf, som sendte ham tilbage til en 21. plads. I anden finale udgik han desværre midt i løbet som nr. 31.

Jonashansen -dkm 1-720

Her er Jonas Hansen på den våde bane i Wackersdorf. I mange af svingene i Wackersdorf skal man ramme kurbs på en helt speciel måde for at holde høj fart på den våde bane - specielt i KZ2. 

Kaj Schubert havde det hårdt ved hans første udenlandske KF Junior race, men han udviklede sig positivt undervejs og ser frem til de kommende løb

Kaj Schubert havde desværre ikke haft mulighed for at deltage i nogen af de "opvarmningsløb", som teamet har deltaget i tidligere på sæsonen. Derfor ankom han til fredagstræningen i Wackersdorf uden forudgående træning uden for Danmark, og uden nogen erfaring med at køre KF Junior i regnvejr.

På trods af den manglende forberedelse holdt han humøret højt, og forbedrede sig meget gennem weekenden. Det lykkedes ham også at overleve alle 4 heat uden at udgå - og det er absolult en præstation i sig selv under de omstændigheder. Med denne præstation kunne han slutte de to finaler som nr. 18 og 19 af de 25 KF Junior deltagere.

Kajschubert -dkm 1-720

Her er Kaj Schubert med regndæk på en næsten tør, men meget glat bane. Baneforholdene ændrede sig mellem hver eneste session i Wackersdorf, så det var meget krævende for både kørere og mekanikere.

Nu ser teamet frem til næste afdeling af Tysk Mesterskab, som køres i Genk den 12-14. juni. Inden da skal teamet dog lige en tur til Zuera i Spanien, hvor der skal køres EM for KZ og KZ2 den 21-25. maj

I Zuera skal finske Henri Kokko deltage i KZ klassen, mens danske Nikolaj Rasmussen deltager i KZ2.

Der er live timing og resultater fra Tysk Mesterskab på kart-dm.de

Der er live timing og resultater fra Europamesterskaberne på cikfia.com

Her fra DINO siger vi tillykke til Finn Kooijman med det gode resultat, og ser frem til at følge kørerne i de kommende løb.

 

 


© Dino A/S | CVR: 19372731 | Nørgaardsvej 3, 8963 Auning - Danmark | Tlf.: +45 64 41 11 11 | info@dino.dk | Sitemap