5 DINO kørere til DM for KZ2 i Thy

Efter en 3. plads i lørdagens finale var Nikolaj Rasmussen blandt favoritterne til DM top-3, der skulle afgøres i søndagens finale. Finalen fik desværre en ærgerlig afslutning for både Nikolaj og de 4 andre DINO kørere.

umbraco.MacroEngines.PropertyResult

Her er Nikolaj Rasmussen (nr. 14) forrest i feltet i et af lørdagens kval. heats. 

Carina Christensen, Morten Nielsen, Mikkel L. Jensen, Benjamin Karlog og Nikolaj Rasmussen stillede op for DINO ved 9-10. afdeling af Dansk Super Kart 2014, hvor weekendens to finaler samtidig afgjorde det officielle DIF Danmarks Mesterskab.

Weekenden bød på meget blandet vejr og svære forhold for kørere og mekanikere

De frie træninger startede fredag kl. 13, og lige fra fredag til søndag var der konstant skiftende vejr med både regn, sol og masser af blæst.

Det betød at banen aldrig blev helt så hurtig som den er på en weekend med konstant vejr, og ikke samtidig, at der var et ret stort element af gambling involveret når karterne skulle sættes op til de enkelte heats.

Ekstra udfordringer for flere af DINO kørerne

For Benjamin Karlog var løbet hans debut i KZ2 klassen, og han havde inden løbet kun kørt ganske få omgange i karten på en træningsdag i Ikast. Mikkel L. Jensen mødte op med masser af KZ2 erfaring i bagagen, men sad for første gang i DINO karten til fredagens træning i Thy, hvor han også første gang stiftede bekendtskab med den lejede Parilla motor.

For de to kørere var det meget skiftende vejr derfor en ekstra stor udfordring, da de både skulle tilpasse sig nyt materiel og svære baneforhold. Morten Nielsen har kun kørt ganske få løb i år, og Carina Christensen var ret uheldig med flere tekniske problemer i løbet af weekenden.

Ingen af de 4 kørere nåede derfor at blande sig i kampen om topplaceringerne.

Nikolaj Rasmussen så ud til at være på DM medaljekurs helt indtil søndagens finale

Nikolaj kørte sit første danske løb i 2014, så lørdagen før DM blev brugt til en tur til Thy, for at få kørt nogle få timers test med de dæk, der køres med til de danske løb. Allerede i første træning med de nye dæk kørte han omgangstider der var hurtigere end de tider han vandt en af sidste års Dansk Super Kart finaler med i Thy. Nikolaj har iøvrigt været på podiet i 3 ud af 4 finaler ved de sidste to års Super Kart løb i Thy - alle sammen for DINO.

Det var derfor med stor optimisme, at Nikolaj mødte op til weekendens løb i Thy. Optimismen blev da også indfriet, da han startede lørdagens tidtagning med en 5. plads, og derefter kørte sig frem til en startplacering som nr. 4 i lørdagens finale.

Denne finale blev en af de mest dramatiske finaler længe set. Halvdelen af feltet valgte at starte på slicks, mens den anden halvdel startede på regndæk. Nikolaj satsede på slicks.

Da halvdelen af de 15 finaleminutter var kørt, var Nikolaj røget tilbage på en 24. plads i det 34 mand store felt, så selvom han på det tidspunkt havde fået varme i dækkene, og fundet et næsten tørt spor på banen, så det ikke lovende ud, da der var meget vådt og glat uden for det tørre spor, og dermed ret svært at overhale uden at ryge af banen.

Ikke desto mindre lykkedes det Nikolaj på de resterende 7,5 minutter at køre sig fra nr. 24 til nr. 3, hvorefter han sammen med de andre pokalmodtagere flygtede ind i klubhuset i ly for den store regnbyge, der kom kort efter finalens afslutning.

Efter store udfordringer med vejret i søndagens tidtagning og kval. heats kunne Nikolaj starte søndagens finale fra en 8. plads. Flere af de nærmeste konkurrenter til DM medaljerne havde lavet dårlige resultater i lørdagens finale, så Nikolaj så ud til at kunne køre en top-3 placering hjem alene ved at fastholde sin 8. plads, og formentlig vinde DM hvis han kunne avancere til en 3. plads igen.

Nikolaj fik en god start på finalen og lå som nr. 7 da de var på vej til at afslutte første omgang. I sidste sving før langsiden forsøgte en overmodig konkurrent at overhale Nikolaj, og kørte både Nikolaj og sig selv af banen i forsøget.

Nikolaj fik skubbet karten igang igen, men hele feltet var kørt forbi, og bagkofangeren var bukket helt ind mod det ene baghjul, og sad så fast at han ikke kunne nå at få den løs, hvis han skulle undgå at blive overhalet med en omgang.

Med kofangeren skrabende mod baghjulet fik han indhentet feltet og overhalet omkring 10 af de bageste kørere - med omgangstider, der kun var 3/10 sek. langsommere end de hurtigste.

Da finalen var slut og karten parkeret uden for vægthuset løb temperamentet og skuffelsen desværre af med Nikolaj, der overfusede den ubetænksomme konkurrent, der havde frataget ham DM-chancen. Efter den episode blev Nikolaj, fuldt berrettiget, udelukket fra hele weekendens arrangement, og mistede både point og pokal.

Hos DINO er vi naturligvis helt enige i løbsledelsen beslutning om både udelukkelsen af Nikolaj, og den straf der efterfølgende blev givet til køreren, som kørte Nikolaj af banen.

Med Nikolajs erkendelse af det forkerte i sin optræden efter finalen vil vi dog alligevel tillade os at glæde os over, at det endnu engang blev slået fast at DINO kan markere sig som værende blandt de bedste, også i KZ2 klassen!

 


© Dino A/S | CVR: 19372731 | Nørgaardsvej 3, 8963 Auning - Danmark | Tlf.: +45 64 41 11 11 | info@dino.dk | Sitemap